Поискана беше оставката на Вежди Рашидов като председател на Народното събрани. Причината е назначаване на нов главен секретар на Народното събрание.

„Смятах че след „Кърджалийско чудо“ сме стигнали дъно. За Стефания Караславова има три одиторски доклада, взимала е ДМС по 20 000 лева и единственият критерий е вярност към ГЕРБ. Единственият изход е вашата оставка“, обяви Иво Атанасов от „Продължаваме промяната“.

„Моето разочарование от вас е огромно като администратор, ако това е вярно. Ако сте запознати с досието на тази жена и сте я назначили, това говори, че сте лош администратор. Или сте подведен, или сте оставил Деси Атанасова да се вихри в администрацията", добави той.

Маноил Манев от ГЕРБ контрира, че в Народното събрание трябва разбирателство, а не „политика по взривяване“.

След тези изказвания работата на парламента продължи с избора на състав и ръководство на парламентарните комисии, за които продължиха споровете.

„Комисията по спорт е дадена на ДПС, а за нас - за Правата на човека и не е станало със съгласието ни. Какво стана след закриването на заседанието и кой реди комисиите?“, посочи Андрей Гюров от „Продължаваме промяната“.

Според „Продължаваме промяната“ Радостин Василев е станал неприемлив заради сигнал до Антикорупционната комисия срещу спортния министър Весела Лечева.

ДПС изчака всички и тогава направи своите заявки. Младежта беше заявена само от нас“, обясни председателят на партията Мустафа Карадайъ.

„Да си говорим истината. Спортът беше за ПП. Кой се обади на ДПС да смени комисията, защото Радостин Василев подаде сигнал срещу Весела Лечева и умирате от страх. Като някой даде сигнал в КПКОНПИ ГЕРБ и ДПС скачат координирано“, обяви Кирил Петков.

Намесиха се и БСП и поискаха да знаят кой е този, който се меси в работата на НС.

„Ако е дошло обаждането от служебния кабинет на Радев, няма да се изненадам. Това е нарушение на разделението на властите. Кой се намесва?“, добави Явор Божанков.