Продължава цялостната проверка на случая с починалия български боксьор в Албания. Семейството на Борис Станчов настоява случаят да се разследва и вече е сигнализирало полицията.

На 20 септември Борис участва в приятелски мач за професионалисти в албанския град Шкодра и в петия рунд издъхва на ринга.

Доктор Гено Пинари му оказва първа помощ, но въпреки това боксьорът губи битката за живота си. Родителите на Борис твърдят, че той е бил здрав и не е имал проблеми. А за смъртта му научили от мениджъра.

Снимка: btvnovinite.bg

Попитах: „Как може моето дете да се качи на ринга под друго име?" и той се обърна и каза: „Ами, аз не съм знаел, че Вашето дете се е качило под друго име на ринга. Нали той е до него, нали с него отиде там? Той е представител на Борис, а не на Исус. Той би трябвало да знае мениджърът кой се качва на ринга”, разказва майка му Симеонка Станчова.

При мен всички документи са на името на Исус Величков В хотела е така, на кантара е с името Исус Величков - това, че излизат спекулации тепърва ще го изясним", казва мениджърът на починалия боксьор Венцислав Георгиев.

„Не може да коментираме, но се е случил инцидента. Много по-отговорно лекари и промоутъри да постъпват към организирането на подобни състезания”, заяви министърът на спорта Красен Кралев.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за Android и iOS!

Бъдете с нас и във Facebook и Instagram!