Съдебният процес срещу зам.-кмета на Столична община Евгени Крусев започва на 30 септември, съобщиха от Специализирания наказателен съд. Насрочена бе и втора дата за гледане на делото - 9 октомври.

Съдът уважи становището на спецпрокуратурата относно липсата на процесуални нарушения, които биха довели до ограничаване правата на обвиняемия.

Припомняме, че Евгени Крусев напусна поста си и стана обвиняем заради скандал, свързан с причинилия много неудобство на граждани и бизнес ремонт на столичната улица "Граф Игнатиев".

След сигнали на активисти и серия репортажи на bTV стана ясно, че "Джи Пи Груп", избрана да ремонтира трамвайното трасе, е подменила посочените в офертата си подложки с други, чиито по-ниски характеристики са станали повод за отстраняването на друг участник в надпреварата.

Прокуратурата обяви, че с действията си като ресорен зам.-кмет Крусев е докарал на общината потенциална щета от над 5 млн. лв. Той няколко пъти заяви, че не е взимал еднолични решения и не познава Закона за обществените поръчки.

Остава в сила наложената му мярка „подписка” и забраната да напуска страната.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за Android и iOS!

Бъдете с нас и във Facebook и Instagram!