Шофьор е загинал при катастрофа на пътя между Попово и Бяла, съобщават от ОД на МВР в Търговище. Временно пътят е затворен в участъка Попово - Бяла, съобщиха и от Агенция „Пътна инфраструктура”. Движението е ограничено за всички видове моторни превозни средства.

Сигналът е получен на тел. 112 тази вечер около 19:30 ч., предава агенция „Фокус”. Съобщено е за настъпило тежко пътнотранспортно произшествие. Пътният инцидент е станал на около 2 км преди град Попово в посока Бяла. Сблъскали са се товарен и лек автомобил, движили се в противоположни посоки. Към мястото на инцидента своевременно са били насочени автомобили на РУП - Попово, екип на РСПБЗН - Попово и екип на „Спешна помощ”.

По предварителна информация водачът на лекия автомобил е загинал, а водачът на другия автомобил е откаран за преглед в МБАЛ - Търговище. Товарният автомобил се е преобърнал на пътното платно и е разсипал товара си от царевично зърно.

Създадена е временна организация на движение, като към момента се предлага обходен маршрут само за леките автомобили, пътуващи в този участък. Тези, които пътуват в посока от Бяла към Попово, временно се пренасочват по маршрут: с. Водица – с. Цар Асен – с. Голямо Градище - гр. Опака – гр. Попово. Пътуващите в посока от Попово  към Бяла леки автомобили се пренасочват през с. Гагово – гр. Опака – с. Голямо Градище. – с. Цар Асен – с. Водица, след което се включват във второкласния път.

 В момента се извършва оглед на местопроизшествието. От полицията апелират към водачите на моторни превозни средсртва да шофират с повишено внимание и съобразена с пътните условия скорост.