Мъж е починал при тежка катастрофа на пътя за Сапарева баня, съобщава кореспондентът на bTV в района. Информациятра е потвърдена от пресцентъра на ОДМВР – Кюстендил.

Инцидентът е възникнал тази вечер между селата Самораново и Ресилово. Лек автомобил, пътуващ в посока Сапарева баня, се е ударил в трактор. От удара лекият автомобил е навлязъл в лентата за насрещно движение и се е сблъсквал челно в друг лек автомобил, пътуващ в посока Дупница.

Шофьорът на първия лек автомобил е загинал на място. Той е на 23 години. Водачът на трактора и пътуващите в другия лек автомобил са закарани за прегледи в болница в Дупница в адекватно състояние.

Другата кола е шофирана от жена, която е с мозъчно сътресение, съобщава кореспондентът на bTV. При сблъсъка тракторът е изхвърчал в канавката, а водачът му е получил леки нараняване. Според информация на агенция "Фокус" тракторът се е движел без светлини.

На местопроизшествието се извършва оглед. Обходният маршрут е по Път II-62 Дупница - Самоков, съобщават от тътната агенция. Трафикът се регулира от "Пътна полиция".