Временно бе затворено движението по главен път Е-79 между Враца и Мездра в посока София. Причината бяха 4 катастрофи на различни места по трасето, станали за времето от 9:50 ч. до към 12 ч. на обяд. 

При единия инцидент са участвали два тира, два леки автомобила и един микробус.

Всичко се случва, защото в посока Мездра е имало още две катастрофи. Докато полицията се опитва да регулира движението, шофьори на леки автомобили на своя глава започват да правят обратен завой. Поради тази причина автомобил е бил ударен от тир, който идва от Враца с висока скорост. 

Радина Икова е била в един от автомобилите. „Бяхме в колона и чакахме, не видях кой направи обратен завой. Последно видях тира, който летеше – удари колата, която беше зад мен, удари и мен”, разказва тя. 

При инцидента има пострадали хора, но те не са тежко ранени. Двама души са с леки порезни рани. 

Още един тир е засегнат при верижната катастрофа.  Според очевидци  тя е била провокирана от  черен немски автомобил фантом, който се движел назад,  но успял да се измъкне от тапата, преди да се намеси полицията. Пробите за алкохол на всички водачи са отрицателни. 

Снимка: btvnovinite.bg

Движението на леки автомобили в посока София се осъществяваше по временен маршрут: с. Паволче - с. Челопек - с. Ребърково с излаз на главен път Е-79.

Тежкотоварните автомобили временно бяха спрени и пренасочени по друг обходен маршрут: с. Моравица - гр. Мездра с излаз на главен път Е-79.