Пиян шофьор без книжка катастрофира пред погледа на полицаи, които не предприели действия, а си тръгнали от местопроизшествието. За това сигнализираха наши зрители и предоставиха видеозапис. Скандалният случай е от варненското село Любен Каравелово.

Действието се развива на 12 октомври около 19 ч. в центъра на квартал „Венелин” в село Любен Каравелово.

Снимка: btvnovinite.bg

На кадрите се вижда как автомобил се движи с висока скорост. Водачът губи управление, завърта се и катастрофира на метри от полицейски автомобил. Шофьорът се блъска в бетонната ограда на изоставена къща, като следите от моторното масло, изтекли от автомобила след катастрофата, все още стоят.

Снимка: btvnovinite.bg

Веднага след случилото се, полицаите се насочват към автомобила. Събират се и много хора. Десетина минути по-късно униформените се качват на патрулната кола и си тръгват.

В сигнала до bTV се твърди, че това става след телефонни разговори „с кметове и някакви други познати". Очевидците са десетки, а почти всички в селото знаят за случилото се. Малцина обаче се съгласяват да застанат пред камерата ни, тъй като споделят, че се притесняват.

Снимка: btvnovinite.bg

Свидетелите споделиха пред нас, че зад волана е бил младеж от селото. По думите им, пред полицаите е заявил, че е употребил алкохол и няма шофьорска книжка. Екипът на bTV не го откри за коментар, но намери катастрофиралия автомобил. 

От Областната дирекция на полицията във Варна благодариха на bTV за сигнала. Обявиха, че вече е назначена проверка, като срещу виновните ще бъдат предприети мерки.

„Внимателно прегледахме записа и сигнала, който ни предоставихте. Няма да спестим нищо или да прикрием нищо. Ще бъде всеобхватна и всички, които са замесени в случая, ще понесат дисциплинарна отговорност", обясни комисар Илиан Илиев.

Санкция ще има и за катастрофиралия шофьор.