PPF Group (PPF) обявява, че нейното дъщерно дружество CME Media Enterprises B.V. (CME) е подписало споразумение с RTL Group Central & Eastern Europe GmbH за придобиване на 100% от RTL Hrvatska d.o.o., (RTL Хърватия), търговски телевизионен оператор в Хърватия. Активите се оценяват на 50 милиона евро. Като част от сделката, CME е осигурила дългосрочно запазване на права за използването на марката RTL в Хърватия.

CME понастоящем притежава и управлява VOYO, основната централноевропейска SVOD платформа, както и пет други водещи телевизионни оператора в България, Чехия, Румъния, Словакия и Словения. Сделката е обект на обичайни условия за финализиране, включително регулаторно одобрение от Хърватския орган за защита на конкуренцията и Хърватската агенция за електронни медии. Финализиране се очаква в средата на 2022 г.

„Като компания - част от PPF, ние винаги сме отворени към интересни идеи за растеж и инвестиция и виждаме, че Адриатика е регион с растеж с изключителен потенциал. Работим много успешно с ProPlus в региона и вярвам, че тези две адриатически страни могат да работят добре паралелно. Както и в другите държави, в които оперираме, ние ще се съсредоточим върху дигитализацията и създаването на локално съдържание, като същевременно ще продължим да се отличаваме с плуралистична и висококачествена журналистика“, каза Дидие Щосел, главен изпълнителен директор на CME за Чехия, Румъния, Словакия и Словения.

Допълнителна информация:

PPF Group оперира в 25 държави, като инвестира в множество сектори, включително финансови услуги, телекомуникации, медии, биотехнологии, недвижими имоти и инженеринг. Обхватът на PPF Group се простира от Европа до Северна Америка и цяла Азия. Групата притежава активи на стойност 40,3 милиарда евро и за нея работят 80 000 души в световен мащаб (към 30-ти юни 2021 г.).

CME управлява телевизионни станции в Чехия, Румъния, Словакия, Словения и България и е една от водещите медийни и развлекателни компании в Централна и Източна Европа. CME излъчва 33 телевизионни канала, както безплатни, така и платени, и достига до общо 45 милиона зрители. CME притежава и водещата в Централна Европа SVOD платформа VOYO. Научете повече на: www.cetv-net.com