„Моментът е добър за инвестиции в правилните сфери“, каза акционерът и главен изпълнителен директор на PPF Group - Ладислав Бартоничек, в специално интервю за bTV по време на последното си посещение в България тази седмица.

Той пое управлението на инвестиционния холдинг, който придоби собственика на bTV – CME, веднага след трагичния инцидент, при който мажоритарният акционер на PPF - Петр Келнер, загуби живота си в края на март тази година.

“Бяха трудни времена за всички, особено за нас. Но продължаваме напред. Това е посоката, както винаги досега. Това е част от почитта, която отдаваме на Петр - PPF като организация да продължава, да развива бизнеса, да създава стойност.”  

Снимка: bTV

По отношение на визията на компанията за Централна и Източна Европа, Бартоничек каза, че моментът е подходящ за инвестиции, а PPF е в България, за да купува, да се развива и да остане.

Защо за PPF е важно да притежава медии в региона, как компанията защитава свободата на словото, каква е стойността на взаимодействието между медийния и телекомуникационния бизнес - вижте тези и други отговори в цялото интервю на Светослав Иванов с Ладислав Бартоничек утре в предаването „Тази сутрин“.