Божидар Лукарски изпрати есемес на премиера Бойко Борисов с името на номинираната за министър на образованието Меглена Кунева след заседанието на Реформаторския блок. Това каза Найден Зеленогорски в предаването „Лице в лице”.

Вчера в предаването Гроздан Караджов каза, че Кунева се е „самономинирала” със съобщение до премиера.

Според Зеленогорски това е много мощна кампания срещу Кунева и реформаторите, която цели да се стигне до предстрочни избори и възможност за нов мандат на лявоцентристко правителство.

„Едно неизбиране на Кунева щеше да доведе до политическа криза и до предсрочни избори”, смята Зеленогорски. По думите му срещата с Патриотичния фронт е преминала много положително и не разбира защо те не са гласували в полза на Кунева.

„Що се отнася до колегите от АБВ – те последователно не харесват политиката на Кунева, особено по отношение на антикорупцията”, допълни Зеленогорски.

Той допълни, че са разговоряли с Борисов по повод изненадващото искане на оставката на Тодор Танев. „Надяваме се това никога повече да не се случи”, каза Зеленогорски.

На финал, Зеленогорски каза, че според него депутатите трябва да са по-скромни. „Аз приемам максимата на американците – трудно е да бъдеш щастлив сред нещастни хора”, каза той.