Поставяме си категоричната амбиция на парламентарните избори след една година да победим измамния политически проект на Меглена Кунева. Това заяви лидерът на РЗС Яне Янев в Кюстендил. Думите му идват, след като стана ясно, че партията му е спечелила 3 места в местния общински съвет, като за нея са вота са си дали 8% от гласоподавателите.

Преди броени дни Меглена Кунева обяви, че сдружението й „България на гражданите” ще се превърне в партия до края на септември.

Според Янев вчерашните избори в Кюстендил са показали, че доверието към РЗС не е спаднало. По думите му, както в града, така и в страната партията има шанс да достигне 10% от вота.

Относно самите избори в Кюстендил, депутатът нападна остро настоящия кмет на града Петър Паунов. Има изключително опасна тенденция местният кмет феодал да се стреми всячески да манипулира избирателите. Освен това, той заставя всички хора, свързани с общината да гласуват не по съвест, а насила, заяви Янев.

Лидерът на РЗС се закани да попита вътрешния министър Цветан Цветанов защо кандидат за общински съветник на партията в Кюстендил е арестуван в деня за размисъл. Това драстично нарушава Изборния кодекс, допълни политикът.