Ако няма санкции, ако няма страх от затвор, ще продължи това, което е сега – демонстрации на различни етноси на различни митинги и събрания. По този начин депутатът от Патриотичния фронт Валентин Касабов обясни предложението на националистите агитацията на език, различен от българския, да се наказва с до 3 години лишаване от свобода.

В студиото на „Лице в лице” той коментира и протеста на ромски жени срещу езика на омразата, предизвикан и от изказвания на представители на ПФ.

„Както г-н Валери Симеонов, така и аз, ясно и категорично подчертахме, че става въпрос за част от тези, които извършват зверски убийства”, подчерта Касабов и запита: „Ако заварите ваш близък човек изнасилен и убит, с какъв език ще говорите – с езика на толерантността?”.

Той подчерта, че епитетът „човекоподобни” може да се употребява и по адрес на българи, но „90% от всички тежки престъпления в България се вършат от цигани”. По думите му българските села са „като под окупация”.

Задължително или желателно

Касабов посочи, че въпросът със задължителното гласуване е залегнал в програмата на ПФ, както и в споразумението с ГЕРБ, РБ и АБВ.

„Друг въпрос е, че в настоящия етап има оттегляне”, каза той и уточни, че в неофициалните разговори ГЕРБ са показали склонност да се откажат.

Депутатът съобщи, че съпартийците му работят по закон за намаляване наполовина на партийните субсидии. „В никакъв случай не казвам, че не трябва да има субсидии, защото в противен случай партиите ще паднат в лапите на олигарсите”, каза още Касабов.

Кой активира Велизар Енчев

„Ние никого не сме изгубили, той изгуби нас” – така Валентин Касабов коментира решението на Велизар Енчев да напусне Патриотичния фронт.

Той подчерта, че националистическото обединение не е изневерило на програмата, която и самият бивш разузнавач е подписвал.

Според Касабов, Енчев се е събудил „с голямо бяло петно в паметта си”. Народният представител попита кой „е натиснал копчето” на колегата му и кой е платил за създаването на „Българска пролет”. Той извади и детайли от кухнята, като спомена, че Велизар Енчев не черпел колегите си в телевизия СКАТ даже с бонбон или кафе.

„Може би всъщност ДПС е направила тънката сметка, за да отцепи част от електората ни”, коментира депутатът от ПФ.