Патриотичният фронт и ВМРО отиват поотделно на президентските избори.

От едната формация обявиха, че са чакали до последно, за да има общи кандидатури, а от другата контрираха, че личните амбиции са надделели при взимането на решението.

Представянето на кандидатурата си за президент Валери Симеонов започна с отчитане на успехи с повишаването на минималната пенсия, построяването на оградата по границата с Турция и битката с картелите.

„С това трудно може да се похвали друга политическа сила камо ли кандидати за президенти“, каза той.

Кандидатите на коалиция „Патриотичен фронт“ за президент и вицепрезидент поискаха обединение на патриотичните формации, но се явяват сами.

„За съжаление нашата покана не беше приета. Ние се регистрирахме последни, за да изчакаме нашите коалиционни партньори, но те се регистрираха много по-рано от нас“, добави Симеонов.

Бившият коалиционен партньор на НФСБ - ВМРО, се явява самостоятелно на изборите с кандидатурата на доц. Милен Михов за президент и Мария Цветкова за вицепрезидент.

Лидерът на формацията Красимир Каракачанов отново се обяви за президентска република.

"Президентската институция трябва да е тази, която да даде път на държавата, да даде път на народа и да носи отговорност", заяви Каракачанов.

Вчера Великотърновският университет разпространи позиция, че Милен Михов е уволнен заради уронване на престижа на учебното заведение. Днес той обясни, че е сигнализирал прокуратурата за нередности с обучението на италиански студенти. От ВМРО видяха в казуса политически мотиви.

От университета обясниха за bTV, че уволнението не е свързано с кандидатурата на Михов за държавен глава.