Кандидатпрезидентската двойка на ВМРО - доц. Милен Михов и Мария Цветкова, се регистрира в ЦИК.

„Ние ще сме гаранция за държавния суверенитет и за правата всички българи по света“, заяви доц. Михов.

Той допълни, че заедно с Мария Цветкова ще отстояват само и единствено българския интерес както във външната политика, така и в енергетиката, и в политиката по отношение на Северна Македония и Западните Балкани.

Кандидатите бяха представени пред медиите от лидера на ВМРО Красимир Каракачанов.

„Водещото при нашата кандидатпрезидентска двойка е, че те ще обединяват, а няма да разединяват. Те не се крият зад инициативни комитети. Доц. Милен Михов и Мария Цветкова са патриоти с достойна биография, които ще поставят политиките на ВМРО, които отстояваме от години. Ще се опитаме да наложим темата за промяна на Конституцията, за промяна на президентските правомощия“, заяви Каракачанов.

На въпрос за позицията на Великотърновския университет относно доц. Михов Красимир Каракачанов отговори: „Видяхте ли подпис под вчерашната позиция? Нямаше. Как се нарича нещо без подпис? Анонимен донос. По Закона за висшето образование има три форми на управление - Общо събрание, Академичен съвет и ректор. Но писмото не е подписано от нито един от тези субекти.“

Самият доц. Михов обясни, че е бил уволнен в първия работен на тази учебна година заради уронване на престижа.

„Единият довод на ректора е, че като депутат съм пуснал сигнал до главния прокурор за неправомерно обучение на италианските студенти. Прокуратурата е свършила работата си и доколкото знам сигналът е приет и ще отиде в съда. Моето действие като депутат няма общо с уронването на престижа“, обясни Милен Михов.