Европа на ценностите – с тази нагласа тръгват към изборите на 26 май кандидатите за евродепутати от НФСБ.

„Мисля, че чисто политически можем да покажем друг начин на поведение. Можем да покажем какво всъщност е България, ценностите на България и ако можем, разбира се, да променим системата на стара Европа (…) Трябва да припомним, че ние носим големите ценности на Европа, защото в момента Европа е на Кончита Вурст. Ние носим нашите ценности – на Тервел. Този, който спаси Европа от исляма”, каза в предаването „Лице в лице” по bTV кандидатът от НФСБ Валентин Касабов.

Той разкри още, че е имало вариант за коалиция между НФСБ и ВМРО за тези европейски избори, в последния момент обаче от ВМРО се били „завъртяли” от първоначалните договорки.

По думите му вариант за коалиция с „Атака” не се разглеждал заради позицията на партията на Волен Сидеров относно външната политика на страната.

Касабов коментира още, че у нас повече се говори какво се случва в Европа, а не се обсъждат вътрешните проблеми с корупцията.

Външна политика

От НФСБ категорично са „за” санкциите срещу Русия, посочи още събеседникът в студиото на bTV.

„В XXI век не може да има актове за завземане на земи и войни в тази посока. Както вървим, нашата южна съседка може да вземе земя българска територия. Ако кажем, че Русия е права, означава да се съгласим с това”, коментира Касабов.

Той не посочи конкретно политическо семейство, към което биха се присъединили кандидатите от НФСБ, ако бъдат избрани за европарламента. Каза обаче, че ще се присъединят „там, където можем да допринесем по някакъв начин за българската кауза”.