Предизборната кампания е едва на средата си, а дните от нея стават все по-незабравими и горещи. Партиите се надпреварват да произвеждат странни и абсурдни пиар съобщения и акции, след които електоратът остава силно захласнат и доста учуден.

Последните два дни дават два блестящи примера как НЕ СЕ прави предизборна агитация. Ето ги и тях.

Докато била във Варна, бившата регионална министърка Лиляна Павлова спонтанно се научила да лови скариди. С кепче, под ръководството на малкия рибар Жорко. И, разбира се, с късмета на начинаещия, хванала веднага една скарида. Това обаче не била проста скарида, а бременна! Как точно с невъоръжено око Лиляна Павлова и Жорко са установили, че уловеното членестоного е "трудно", остава професионална рибарска тайна. Факт е обаче, че пиар стратезите на ГЕРБ мигновено реагираха и обясниха, че да хванеш такава скарида е особено важно. Защото е на късмет. (Явно бременната скарида се брои поне за две нормални. )

Мигновено реагираха и социалните мрежи. Бременната скарида стана символ на пиар бездарието, а хората, към които е отправено посланието, не спряха да се подиграват на удивителното съобщение в сайта на ексминистърката. "Пред вестник Х скаридата призна, че не знае от кого е бременна, защото била на нощно плуване с двама. След като видяла кой я е уловил, скаридата пометнала. Павлова дали ще акушира на бременната?", пише във фейсбук. А бедната скарида вместо да изпише вежди, избоде очи. Въпреки че, от благородство, веднага след като я уловила, Павлова я пуснала на свобода...
Вече е сигурно - всеки път, когато погледнем към нея, ще мислим за бременни членестоноги. И няма да сме виновни за това.

Разбира се, пиар трагедията е сполетяла и основния опонент на ГЕРБ. И, както често става през последните години, е свързана с името на депутата и медиен гуру на партията Антон Кутев. Оказа се, че той не просто въздейства на електората. А след появата му по места се ражда възхита и поезия от страна на младите социалистки.

"Вървиш през завистта без стон - скроен широко и красиво!

Не мъж, а сякаш Бог Антон, сърцето ти е обичливо!

Да стигнеш до победен ден, не само с бляскаво начало -

с блестящо име си роден -с харизма, светеща до бяло..."

Така, нажежен до бяло и без съмнение удивително хубав, Кутев трябва да успее да спечели освен сърцата на червените симпатизантки и известен брой гласове в Силистра. Където на последния вот БСП взе цифром и словом един (1) мандат - този на Бог Антон, разбира се.

Сигурно затова по време на презентацията на отделните партийни листи, жалните хора от Силистра бяха донесли и ракия от кайсии, кръстена на Кутев. С надеждата този път да не пият само по една студена вода.

  • КС ще гледа по същество искането на ГЕРБ за касиране на вота
  • ВКС отклони 2 искания за касиране на изборите
  • Контролираният вот на предсрочните избори е 18.68%
  • Парламентът е парализиран и няма да произведе никакви закони
  • ГЕРБ внесе искането си за касиране на изборите
  • 80 000 бюлетини от вота са недействителни
  • Избирателни списъци открити в дома на председател на изборна секция
  • Печатите за секционните комисии - с 2500 повече от самите комисии
  • Политическите разпри в новия парламент започнаха
  • БСП предлага Михаил Миков за председател на НС