Цветан Цветанов може да се откаже от имунитета си, както всеки може. Мъжката постъпка, след като записа показа, че има данни за престъпление против правосъдието, е да има оставки. Такава позиция изрази Меглена Кунева, председател на „Движение България на гражданите” в студиото на bTV по темата за скандалните срс-та и разговора Борисов-Кокинов-Найденов.

Тя уточни, че смачкването на едно прокурорско изследване е престъпление и също така изнасянето на данни от прокуратурата. Кунева призова „тези мъже да направят крачка и да проявят достойнство и множество.”

Председателят на ДБГ изрази позицията, че служебният кабинет на министър-председателя Марин Райков в момента измества вниманието относно скандалните разговори.

„Служебното правителство и Райков искат да изместят тежестта върху мястото, където е записан разговора, а не акцентират върху съдържанието му.” Тя направи препратката с скандала „Уотъргейт” в САЩ, при който подслушване на един офис, което без съмненение не е поръчано от президента Нниксън доведе до подаването на оставката му „Ние сега се чудим къде да се концентрираме върху техниката и върху това къде е слушано”, категорична беше Кунева.

Меглена Кунева взе отношение и по организираното от няколко партии паралелно преброяване на вота на 12 май. Тя заяви, че ще разгледа въпроса на 7 май и тогава ще стана ясно, дали ще участват.

Ще има опит за дълбоко манипулиране на изборите, категорично заяви Кунева и добави, че все пак Цветанов е шеф на предизборен щаб, което е „непостижимо за нормалното мислене”, а в листите на бившите управляващи има бивши от кадри от Държавна сигурност. Тя съобщи за данни за натиск за корпоративен вот, дори опити на ГЕРБ да купи вота на цяло село. „В Източните Родопи, където е голяма безработицата е лесно малките компании да бъдат притискани. Там където са малко компаниите и едно предприятие изчезне остават стотици семейства без работа”, коментира Кунева.

Председателят на движението посочи предимствата на партията си. Според нея липсата на популизъм и смяна на посоката е политика, която се изплаща.

  • Съдията на Цветанов си направи отвод заради "булевардни издания"
  • Цветан Цветанов: Няма доказателства, че има незаконни подслушвания
  • 875 незаконно подслушвани телефонни номера в тефтерите на СДОТО
  • Бавят се разпитите за разговора в Банкя
  • Николай Кокинов обжалва уволнението си, иска да е адвокат
  • Нови доказателства за незаконно подслушване в МВР
  • ВСС уволни Николай Кокинов
  • Цацаров: Тъжно е да извървиш пътя от бивш министър до обвиняем
  • Цветанов: Вече съм обвиняем
  • Данните, придобити с подслушване, няма да са класифицирана информация