Централната избирателна комисия обяви трима нови депутати от ГЕРБ на мястото на Николай Коцев, Михаил Владов и Пламен Цеков, който напуснаха парламента.

Цеков бе избран за шеф на НЗОК по предложение на управляващата партия. До смяната се стигна след като Нели Нешева подаде оставка след скандала с раздадените бонуси в здравната институция. На мястото на Цеков влиза народният представител от Дванадесети многомандатен изборен район - Монтана Златко Тодоров.

Пълномощията на Николай Коцев и на Михаил Владов бяха прекратени по тяхна молба.

Коцев обясни, че се отказва от депутатското място, защото можел да свърши повече работа като областен координатор на партията. Мястото му в парламента ще заеме Мирослав Маринов като народен представител в Шести многомандатен изборен район - Враца.

За народен представител в 23-ти многомандатен изборен район - София е избран Едуард Стойчев, който заема мястото на Михаил Владов.

Владов, който е член на Надзорния съвет на агенцията за приватизация, трябваше да заеме мястото на Валентин Николов, който стана заместник на новия министър на икономиката Делян Добрев.