Трима депутати от левицата „изтанцуваха последния си валс” с политиката в рамките на 41-то Народно събрание. Любен Корнезов, Петър Димитров и Бойко Великов обявиха тази седмица, че няма да се кандидатират за следващия парламент.

"Сигурно ще ми липсва, но всичко си има начало и край. Трябва с достойнство човек да извърви своя път. Колкото богат бях преди 20 години във ВНС, толкова богат излизам оттук, но не с финикийски знаци", заяви Корнезов в петък.

Края на участието си в политиката обяви и бившият икономически министър в тройната коалиция Петър Димитров. „Минах дълъг, тежък път и ми се полага да се оттегля”, каза той. И отправи последно послание: „Най-важното е в тази област хората да са българи, които да не пращат децата си да учат и живият в чужбина, а да са тук - в България. Тук е всичко, което ни е създало като нация, като личности и човек може да бъде щастлив само в родината си. На чуждо място можеш да бъдеш богат, но щастлив - в никакъв случай. Не завиждам дори на богатите емигранти”.

Пред два дни намерението си да не участва в изборите за 42-ро Народно събрание обяви и Бойко Великов.