След като в рамките на едно денонощие депутат Даниел Георгиев 4 пъти смени партийните си пристрастия, днес той е подал в деловодството на Народното събрание заявление за напускане на парламентарната група на ГЕРБ.

Миналата седмица Бойко Борисов поиска депутатът да бъде изключен от патрията. В писмо, депозирано в деловодството на НС, лидерът на ГЕРБ настоя Георгиев да напусне редиците на партията заради многобройните си лупинги.

Синът на кмета на Ботевград трети мандат Георги Георгиев първоначално поиска да напусне парламентарната група на ГЕРБ и пусна заявление за това в парламента. Това стана след като лидерът на „България без цензура” (ББЦ) Николай Бареков се похвали в Сливен, че Даниел Георгиев ще е поредният отцепник от ГЕРБ, който ще се присъедини към партията на бившия журналист и настоящ политик. Бареков дори ожали Георгиев, който по думите му бил „смачкан” от ръководството на ГЕРБ.

После на брифинг самият Георгиев гордо обяви: "Искам и оставам в ГЕРБ." Тогава Георгиев той обясни предходната си постъпка като стратегически ход - искал да покаже, че "има субекти, които искат да има такава входирана молба". Депутатът окачестви реакцията си "нестандартна", а целта била да затвърди "доверието в хората около себе си". Въпреки това, депутатът благодари на Бареков за милите думи.

На свой ред Бареков определи оставането на Георгиев в ГЕРБ като „фарс” и разкри, че депутатът бил бит и заплашван, за да не напуска. По-късно от ББЦ съобщиха, че Даниел Георгиев окончателно е напуснал ГЕРБ. Георгиев пак обяви, че остава в ГЕРБ. После отиде в Бургас и застана до Бареков в края на предизборната кампания, за да го поздрави.

В крайна сметка Изпълнителната комисия на ГЕРБ освободи единодушно депутата Даниел Георгиев като член на партията и го призова да напусне парламента. Мотивът за изключването - уронване на партийния авторитет. Дали сега „трансферът на сезона” Даниел Георгиев ще отиде при „България без цензура”, предстои да разберем.