Лидерът на ГЕРБ поиска депутатът от партията Даниел Георгиев да бъде изключен от парламентарната групата. Тази сутрин Бойко Борисов изпрати писмо, подписано лично от него, в деловодството на Народното събрание, предаде БГНЕС.

В него той иска "изключване на народния представител Даниел Георгиев от ПГ на ПП ГЕРБ". По всяка вероятност новината ще бъде оповестена в пленарна зала на следващото заседание на парламента следващата седмица.

Георгиев 4 пъти за денонощие смени партийните си предпочитания, като с тези „лупинги” привлече безпрецедентно медийно внимание. Синът на кмета на Ботевград трети мандат Георги Георгиев първоначално поиска да напусне парламентарната група на ГЕРБ и пусна заявление за това в парламента.

След това Даниел Георгиев свика брифинг в НС и обяви, че иска и остава в ГЕРБ. Обясни, че бил депозирал две молби в Народното събрание. Целта на първата била да покаже, че "има субекти, които искат да има такава входирана молба". Втората отразявала убежденията му и анулира молбата за напускане. Депутатът сам нарече реакцията си "нестандартна", а целта била да затвърди "доверието в хората около себе си". Георгиев обясни, че е бил провокиран от "внушенията", създавани от медиите, че ще напуска ГЕРБ.

По-късно от „България без цензура” съобщиха, че Даниел Георгиев окончателно е напуснал ГЕРБ и е отишъл при Николай Бареков. Пред бургазлии Бареков обяви, че Георгиев е бил принуден с физически и психически натиск от Борисов, Цветанов, Велчев и Цачева да подаде втора молба за връщане в ГЕРБ, след като депозира напускането си.

След тези рокади, Георгиев обяви, че остава в ГЕРБ и не напуска парламентарната група. Отишъл в Бургас и застанал до Бареков, за да го поздрави, защото неговият проект бил десен.

Преди ден обаче Изпълнителната комисия на ГЕРБ освободи единодушно депутата Даниел Георгиев като член на партията и го призова да напусне парламента. Мотивът за изключването - уронване на партийния авторитет.