Пореден депутат от ГЕРБ напуска парламентарната група на партията. Това съобщи лидерът на "България без цензура" Николай Бареков в Сливен. По думите му поредният напуснал партията на Бойко Борисов е Даниел Георгиев. Народният представител е син на кмета на Ботевград Георги Георгиев.

Слухове гласят, че 36-годишният депутат отдавна се канел да се присъедини към напусналите партията - още през лятото. Не е ясно дали Даниел Георгиев ще се присъедини към "България без цензура". Според Бареков той се чувствал "смачкан" от конюнктурата в редиците на Бойко Борисов.

"Даниел Георгиев току-що подаде молба за напускане на ПГ на ГЕРБ, каня го публично да стане част от експертния екип на ББЦ", заяви Бареков след откриването на партиен офис в Сливен. "Той е една от жертвите на "цветановщината" в ГЕРБ – и психически, и физически. Всеки, който иска да гласува за ГЕРБ, сега ще трябва да гласува за нас, защото техният експертен потенциал е при нас", коментира бившият журналист и настоящ политик.

Според лидера на партията обаче, още след изборите на 25 май минимум 30 народните представители ще напуснат ГЕРБ.

Към момента нито в деловодството на Народното събрание, нито в кабинета на председателя на Парламента не е депозирана молба за напускане на ПГ на ГЕРБ от народния представител Даниел Георгиев. Това се казва в съобщение на ГЕРБ, разпространено до медиите.

"Освен това, Георгиев не е подавал и молба за напускане на партията и към момента е член на ГЕРБ. От партията са силно озадачени от разпространените твърдения на разни „политици“, се посочва още в съобщението.

От пресцентъра на НС обаче потвърдиха, че Даниел Георгиев напуска ПГ на ГЕРБ. Днес в 17,10 часа той е депозирал писмо в деловодството на парламента, в което заявява, че напуска партията.