Аз не знам дали има някой български гражданин да е доволен от КЗП и желанието ми е там да има наистина едно професионално ръководство, което да защитава интересите на българските потребители.

Това заяви министърът на икономиката Драгомир Стойнев в Благоевград.

Думите му идват в отговор на казаното от председателя на Комисията за защита на потребителите Веселин Златев пред bTV. В студиото на „Тази сутрин” той подчерта, че всички атаки срещу него (за закупена служебна кола с твърде много екстри, неработеща система за връзка с гражданите и спряно производство срещу търговска верига) идват от Драгомир Стойнев.

Според Златев, целта на министъра е да го отстрани и да „принизи” комисията до изпълнителна агенция в състава на МИЕ, ръководена от председателя на „Екогласност” (и осветен като агент на ДС) Емил Георгиев.

Драгомир Стойнев призна, че се е виждал с Веселин Златев през декември м.г., но отрече да му е оказвал натиск да си подаде оставката. Министърът обясни, че причина за срещата са били смущаващите, по думите му, констатации от шест проверки на инспектората на министерството за дейността на КЗП.

"Разбира се, Златев има мандат, няма как да бъде сменен, но поначало аз подкрепям изцяло инициативата на народните представители за обединяване на Комисията за защита на потребителите и Комисията за защита на конкуренцията”, заяви Драгомир Стойнев.