Не зная Пеевски (Делян Пеевски, депутат от ДПС) какъв дял има в „Булгартабак”, но нашите избиратели са обезпокоени дали ще има кой да изкупува тютюна. Това обяви в предаването „Лице в лице” съпредседателят на ДПС Рушен Риза по повод информацията, че има криза в „Булгартабак” и може да се стигне до закриване на фабрики.

Той призова да не се правят „грозни внушения” и „да се изкривява действителността” относно дружеството, защото то е важно за икономиката в страната.  Рушен Риза призна, че за избирателите на ДПС ще е катастрофа, ако няма кой да изкупува тютюна.

„Официално безработицата в страната е 10%, но сигурно още 10% не са регистрирани. За един безработен безработицата е 100%”, коментира депутатът от ДПС.

На въпроса как ще коментира изявлението на премиера Бойко Борисов, че ДПС ще е приемлив партньор без Пеевски Риза отговори, че на ДПС трябва да се гледа като цяло като на надежден партньор. Той призна, че на партията й се налага да подкрепя закони заради кризите в управляващото мнозинство.

Съпредседателят на ДПС обяви, че неговата партия предпочита да има предсрочни избори, отколкото да дава подкрепа на партията на Бойко Борисов.

Рушен Риза заедно с Четин Казак, също съпредседател на ДПС, бяха вчера на посещение в Анкара, но се срещнаха само с опозиционни партии.

Ние изпратихме писма с предложение за среща с всички парламентарни партии, но от партията на Реджеп Ердоган  не ни отговори, уточни Риза.

Той признава, че новата партия на Лютви Местан – ДОСТ, има подкрепата на Ердоган, но не врярва партията да има голям успех.