„Една махленска свада на кандидат-зет с бивш затворник, за паркомясто пореден инцидент” – така премиерът Бойко Борисов определи стрелбата в курорта Слънчев бряг, при който беше ранен соченият за силов бос Димитър Желязков – Митьо Очите, а един от гардовете му беше убит.

От думите му стана ясно, че таксиметровата компания на дъщерята на Митьо Очите е била проверявана в началото на месеца.

„Това, което мога да кажа, е, че намирам по-късните действия на МВР за грешка”, призна той. Борисов допълни, че униформените първоначално са реагирали адекватно, но след това не задържали събралите се пред болницата млади мъже с мощно телосложение.

Заради това и премиерът е изпратил спешно в Бургас вицепремиера Румяна Бъчварова, която ще търси обяснение от полицейските началници за техните действия. За Европейския съвет ще лети не тя, а неин заместник.

Бойко Борисов изрази надежда, че всички издирвани във връзка с инцидента, ще бъдат арестувани в рамките на деня. „Задържан убиец много рядко се случва”, отбеляза той и допълни, че записите от камерите на фаталното заведение са били изтрити преди идването на полицията.

„С такива усилия успях да върна руските туристи, да докараме румънски туристи в България, да се очаква толкова добър сезон и някакви махленски биячи да ходят да си решават въпроса... с брадви”, разгневи се министър-председателят.

Той изрази надежда, че командироването на толкова много полиция ще „спаси” Слънчев бряг.

"Това, което мога да им обещая сега, е, че съм изпратил и данъчните, наред с всички полицаи, и няма да има луксозен автомобил без данъчна проверка през целия сезон, който да е в "Слънчев бряг". Отсега ги предупреждавам - произход на средства, фирми, на кого се води, откъде е купен, как е докаран", посочи премиерът.

Пълното изказване на премиера:

Безопасно ли е по Черноморието след стрелбата по Митьо Очите?

  • Божо Кравата: Аз съм само лидер на група в кухнята на ресторант
  • Издирваният от "Интерпол" Божо Кравата се предаде на полицията
  • Стрелбата по Митьо Очите: „Произвежда” ли полицията свидетели по случая?
  • Адвокатите на Митьо Очите: Това си е било чисто клане, чиста екзекуция (ВИДЕО)
  • Пиян опита среднощно свиждане с Митьо Очите
  • Разследват дъщерята и бъдещия зет на Димитър Желязков-Очите
  • Следователят Иван Христов: Нямам взаимоотношения с Митьо Очите, не съм вземал пари от него
  • Заплахи и напрежение в Слънчев бряг месец след стрелбата по Митьо Очите
  • Как се пренареждат позициите след стрелбата по Митьо Очите?
  • Кой е следователят Христо Иванов и шеф ли е на Митьо Очите