Отново има напрежение около заведението в Слънчев бряг, където стана стрелбата срещу Митьо Очите. От персонала твърдят, че хора, близки до Димитър Желязков, продължават да ги притесняват.

Заведението 4You, в което преди месец стана стрелбата срещу Митьо Очите, вече работи, но е празно. Има ново име и се дава под наем. Хора, които работят в него, неофициално разказват, че в последните дни имало заплахи и притеснения от хората на Очите. Имало и внесена жалба в полицията за това.

А таксиметрови шофьори разказват, че спецрежимът, който МВР прилага в курорта, съвсем не се спазва.

Ще има ли саморазправа?

bTV разполага с ексклузивни снимки и видео, направени веднага след свалянето на полицейските ленти. На тях се вижда сепаре, в което преди сблъсъка е стоял собственикът Божидар Георгиев.

На пода до него са били телата на убития гард на Очите и самият Димитър Желязков.

Следи от изстрели от газов пистолет личат по витрините на ресторанта и във вътрешността.

Служители на заведението неофициално разказват, че в последната седмица хора на Очите обикаляли района, правели снимки и провокирали. Пред камера обаче никой не го потвърждава.

Празни изглеждат обектите в Слънчев бряг, зад които се твърди, че стои Желязков. Въпреки това навсякъде в курорта активно се лепят нови огромни реклами.

По информация от източници на bTV в ъндърграунда на Слънчев бряг, до дни хора от кръга на Божидар Георгиев ще се съберат на важна среща, на която да се обсъдят бъдещите си действия. Най-спряганото място за нея е остров "Света Анастасия", който е без полицейски контрол и става пуст късно вечер.

Контрол за пред камерите

Според таксиметрови шофьори, работещи в курорта, спецрежимът на МВР, който действа от седмица, не бил ефективен.

„Спират само жълти коли, таксита, бусовете, които зареждат с алкохол, храни…”, посочи един от водачите. Според него луксозни коли се проверявали само през първия ден, когато на място имало телевизии.

Таксиметровите шофьори твърдят, че са притискани, за да си купят стикер за 900 лева, с който да работят в източната част на курорта.

Какво следва?

Утре апелативният спецсъд ще реши дали да остави групата на Божо Кравата за постоянно в ареста.

Днес стана ясно още, че следователя от Бургас Иван Христов, който беше уличен за връзки с Димитър Желязков, временно е отстранен от длъжност. По думите на главният прокурор Сотир Цацаров, Христов е обвиняем за престъпление по служба.

Също утре очаквайте ексклузивно интервю с човек, който познава изключително отблизо криминалните процеси в Слънчев бряг. Той ще застане за първи път именно пред камерата на bTV. Кой е той - гледайте в "Тази сутрин".

  • Божо Кравата: Аз съм само лидер на група в кухнята на ресторант
  • Издирваният от "Интерпол" Божо Кравата се предаде на полицията
  • Стрелбата по Митьо Очите: „Произвежда” ли полицията свидетели по случая?
  • Адвокатите на Митьо Очите: Това си е било чисто клане, чиста екзекуция (ВИДЕО)
  • Пиян опита среднощно свиждане с Митьо Очите
  • Разследват дъщерята и бъдещия зет на Димитър Желязков-Очите
  • Следователят Иван Христов: Нямам взаимоотношения с Митьо Очите, не съм вземал пари от него
  • Как се пренареждат позициите след стрелбата по Митьо Очите?
  • Кой е следователят Христо Иванов и шеф ли е на Митьо Очите
  • Маргарита Михнева видя връзка "Очите-Костов-Ченалова"