„Бойко Борисов в момента е уплашен, защото предстоят разкрития за неговото управление, които могат да му донесат раиран костюм”. Така лидерът на „Атака” Волен Сидеров коментира позицията на бившия премиер, че партията на националистите вече се е договорила с ДПС за новия кабинет.

Сидеров нарече твърдението лъжа и заяви, че „Борисов сега тропа като малко сърдито дете с краче и иска касиране.”

„Сметките му не излязоха и българите показаха това”, коментира лидерът на „Атака” и повтори позицията си, че няма да работи с ДПС. Той застана зад тезата, че „Атака” е щяла да бъде трета политическа сила ако не е имало манипулации на гласовете.

От „Атака” вярват, че трябва да се работи веднага, бързо, и затова прогнозират, че новият парламент ще заработи на 21 май.

Сидеров уточни на излизане от Дондуков 2, че никой не е говорил досега някой от „Атака” да бъде председател на НС, но „Явор Нотев има повече качества от Цецка Цачева”.

„Постове и позиции за нас не са важни”, заяви лидерът на националистите. По думите му приоритетите, с които от „Атака” веднага биха се захванали, са разглеждане на закона за енергетиката, да се преразгледат сметки е за ток, процедура за отнемане на лицензите на ЕРП-тата, повишаване на най-ниските пенсии.

Сидеров упорито отклоняваше въпроса дали би подкрепил тайно гласуване за кабинет. Той декларира категорична позицията по един друг въпрос. „Казваме „да” на АЕЦ „Белене” и не даваме заден ход”, отсече лидерът на партията. На въпрос как точно ще се осъществи строежа на централата, Сидеров отговори: Ако аз управлявам, ще ви покажа как ще стане .

„От поведението на Орешарски ще зависи дали ще го подкрепяме или ще го бламираме”, каза още Сидеров. Той още веднъж обвини Искра Фидосова от ГЕРБ, че е ухажвала поне двама членове на „Атака” с обещания за постове и пари, но до среща помежду им така и не се стигнало.

Сидеров съобщи, че на срещата с президента Росен Плевнелиев ще отправи призив държавният глава да извика турския посланик и да го пита защо Турция нарушава международните спогодби и блокира нашите превозвачи.

„Трябва да бъде повикан турският посланик. Не са предприети конструктивни действия от турска страна, те продължават да се гаврят с българското достойнство. ЕК трябва да се намеси и да има реципрочни мерки от българска страна”, каза лидерът на „Атака”.

  • КС ще гледа по същество искането на ГЕРБ за касиране на вота
  • ВКС отклони 2 искания за касиране на изборите
  • Контролираният вот на предсрочните избори е 18.68%
  • Парламентът е парализиран и няма да произведе никакви закони
  • ГЕРБ внесе искането си за касиране на изборите
  • 80 000 бюлетини от вота са недействителни
  • Избирателни списъци открити в дома на председател на изборна секция
  • Печатите за секционните комисии - с 2500 повече от самите комисии
  • Политическите разпри в новия парламент започнаха
  • БСП предлага Михаил Миков за председател на НС