„Проблемът на ГЕРБ не се свежда до разкритията за незаконни подслушвания. Истинският проблем на тази партия ще бъдат корупционните разкрития и то не разкрития на бившата опозиция, а разкрития, които ще дойдат отвътре. Това е неизбежно, защото такива са механизмите, по които тази партия е структурирана”. Това заяви лидерът на ДПС Лютви Местан.

Според него българският бизнес трябва да диша спокойно и да бъде освободен от данък „партийна лоялност”. „Никое правителство не може да е успешно, ако не осигури простор на предприемачество. ДПС вижда своята роля като политическа сила, която ще работи за разкъсване от обръчите на фирми, с които са обгърнати всички български партии”.

„Ние сме готови на съгласие, но категорично няма да влизаме в каквото и да е съглашение. Сега е време за възстановяване на държавността, сега не е време за тясно партийни интереси”, допълни лидерът на ДПС.

„Българските граждани категорично отрекоха еднопартийния модел на управление, защото при управлението на Бойко Борисов и Цветан Цветанов той се изроди в авторитарен модел и дискредитира демокрацията”, категоричен бе Местан.

По думите му от Движението са заложили на идентичността си на нормална национална, а не на етническа партия.

„Партията ни издържа най-тежкото си изпитание от основаването си досега. Това са първите избори от 1997 г. насам, в които участваме като опозиционна партия. Но преди всичко, защото на карта бе не само въпросът с това - колко ще тежи ДПС в 42-рото Народно събрание, какъв статут ще има, дали на опозиционна партия или на партия, която ще има отношение към намирането на формула за стабилно управление на страната. На изпитание бе поставена нашата идентичност, преди всичко”, подчерта Местан.

„Чисто новите принтери, които имат капацитет до 2000 копия, са с изчерпани тонери”, заяви Местан пред журналисти на влизане в НДК.

„Имах разговори със служебния премиер и с пряко отговорното лице за изборния процес. Не можах да получа задоволителен отговор. На много места СИК не са приключили работа, защото тонерите са свършили. Това е абсолютно скандално. Видин - 20 секции са без тонери; Смолян - 10; Монтана - 70 % от секциите са без редовни протоколи поради липса на тонер; Благоевград - 65, Кюстендил - 49 и т.н”, заяви Местан.

  • КС ще гледа по същество искането на ГЕРБ за касиране на вота
  • ВКС отклони 2 искания за касиране на изборите
  • Контролираният вот на предсрочните избори е 18.68%
  • Парламентът е парализиран и няма да произведе никакви закони
  • ГЕРБ внесе искането си за касиране на изборите
  • 80 000 бюлетини от вота са недействителни
  • Избирателни списъци открити в дома на председател на изборна секция
  • Печатите за секционните комисии - с 2500 повече от самите комисии
  • Политическите разпри в новия парламент започнаха
  • БСП предлага Михаил Миков за председател на НС