Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов благодари на българския народ за способността да прощава и за доверието в партията му. „Много неща сме направили, много грешки сме допуснали, поправяме ги – имаме много млади кадри,” заяви той в Силистра.

За да върви напред, ГЕРБ има нужда от подкрепа, посочи Борисов пред около седемхилядното множество, по данни на партийния пресцентър.

„Настава тежко време – ДПС рязко губи мощност. БСП изостават и могат да пуснат и най-гнусните компромати срещу ГЕРБ,” посочи още Борисов в речта си. Той обвини социалистите, че не искат да съставят правителство.
Борисов за пореден път прибегна до вече характерната за него „площадна” социология, като пак призова опонентите си „да си видят площадите”. „За разлика от БСП, площадите по време на предизборната кампания на ГЕРБ са пълни, защото прави нови пътища, нови църкви, подобрена инфраструктура, обновен е и резерватът Сребърна,” подчерта Борисов пред местните хора.

Редовното напомняне за усвоените в мандата на кабинета „Борисов” евросредства беше възложено на председателя на предизборния щаб на ГЕРБ Цветан Цветанов. „При управлението на ГЕРБ са усвоени над 10 млрд. лв. и това е политика в интерес на хората. само за 2012 г. в Силистра са инвестирани над 3 млн. лв.,” изтъкна Цветанов.

На фона на грандиозните политически скандали, които маркираха тази предизборна кампания, Цветанов изрази увереност, че градивната политика на ГЕРБ ще продължи, ако партията спечели убедително на тези избори. Той дори даде заявка, че партията е готова да управлява и трети мандат.

Зам.-председателят на ГЕРБ отправи специална благодарност към всички общини в Силистренска област, където „бастионите на ДПС са превзети от ГЕРБ на последните избори”. Накрая той призова гражданите на 12 май да гласуват по съвест, не по страх.

Бойко Борисов и Цветан Цветанов бяха единни в мнението, че срещу ГЕРБ има коалиция между всички партии. Причина за това е инициативата за паралелно преброяване на бюлетините, около която се обединиха БСП, ДПС, ДСБ, „Атака” и Движение „България на гражданите”.

По-рано през седмицата Борисов заяви, че ГЕРБ също е готова да се включи, но днес от БСП заподозряха в това опит за осуетяване на паралелното преброяване.

  • КС ще гледа по същество искането на ГЕРБ за касиране на вота
  • ВКС отклони 2 искания за касиране на изборите
  • Контролираният вот на предсрочните избори е 18.68%
  • Парламентът е парализиран и няма да произведе никакви закони
  • ГЕРБ внесе искането си за касиране на изборите
  • 80 000 бюлетини от вота са недействителни
  • Избирателни списъци открити в дома на председател на изборна секция
  • Печатите за секционните комисии - с 2500 повече от самите комисии
  • Политическите разпри в новия парламент започнаха
  • БСП предлага Михаил Миков за председател на НС