Председателят на групата на Европейската народна партия в Европарламента Джоузеф Дол си купи билет за краткото пътуване със софийското метро, на което го заведе столичният кмет Йорданка Фандъкова. Тя отново благодари за отпуснатите европейски средства за втория лъч на железницата, предаде агенция „Фокус”.

По време на краткото пътуване от метростанция „Европейски съюз” до „Лъвов мост” Дол бе запознат с най-новия участък от подземната железница. Джоузеф Дол не е първият представител на европейските институции, който се вози в софийското метро. Бившият премиер Бойко Борисов, който не крие гордостта си с инфраструктурния проект, пътува в него в компанията на председателя на Европейската комисия Жозе Мануел Барозу, както и с председателя на Европейския съвет Херман ван Ромпой.

„Сърцето ми се изпълва истински, когато виждам готовото софийско метро и щастливи хора, които го използват,” коментира Джоузеф Дол. По думите му, „българският народ трябва да се гордее с използването на европейските средства”.

„Когато става въпрос за България, аз вярвам, че парите на европейската солидарност са много добре използвани,” подчерта председателят на групата на ЕНП и отбеляза, че е доволен от факта, че вече е решен проблемът с отпускането на средства за изграждането на завода за третиране на отпадъците около София.

„Продължавайте така да използвате европейските пари, аз ще продължа да ви подкрепям,” обеща той на Йорданка Фандъкова.

Председателят на Групата на ЕНП в ЕП ще посети и Центъра за управление на метрото, където кметът Фандъкова ще му разкрие особеностите на софийското метро.

Джоузеф Дол е в България за националната конференция на ГЕРБ, която ще се проведе в неделя в зала „Арена Армеец". На събитието ще присъстват председателят и заместник-председателят на партията Бойко Борисов и Цветан Цветанов, съобщиха от партията. Тогава ще бъдат бъдат представени и водачите на листите за народни представители на ГЕРБ.

Сред високопоставените гости освен Джоузеф Дол ще бъдат и генералният секретар на ЕНП Антонио Лопез, заместник-председателят на ЕНП и депутат от румънския парламент Анка Боаджу, депутатът от Бундестага Ханс-Петер Ул, международният секретар на партия Християнсоциален съюз Сузане Лутер и бившият трикратен министър-председател на Турция Месут Йълмаз.

  • КС ще гледа по същество искането на ГЕРБ за касиране на вота
  • ВКС отклони 2 искания за касиране на изборите
  • Контролираният вот на предсрочните избори е 18.68%
  • Парламентът е парализиран и няма да произведе никакви закони
  • ГЕРБ внесе искането си за касиране на изборите
  • 80 000 бюлетини от вота са недействителни
  • Избирателни списъци открити в дома на председател на изборна секция
  • Печатите за секционните комисии - с 2500 повече от самите комисии
  • Политическите разпри в новия парламент започнаха
  • БСП предлага Михаил Миков за председател на НС