Със свое решение Министерският съвет назначи областни управители на Благоевград, Кюстендил, Пазарджик, Пловдив, Търговище, Велико Търново, Разград, Стара Загора и Ямбол.

Муса Палев - областен управител на област Благоевград - висшето му образование е в областта на социалната педагогика и организацията и управлението на социално-педагогическите дейности. Специализира бизнес администрация. Владее английски и руски език.

Иван Каракашки - областен управител на област Кюстендил - от 2005г. до 2009г. е бил зам.-областен управител на Кюстендил. Завършил е Национална спортна академия в София. Владее руски език.

Иван Йорданов
- областен управител на област Пазарджик - от декември 2009г. до сега е бил адвокат към Пловдивската адвокатска колегия. От януари 2008г. до ноември 2009г. заема поста директор на Дирекция „Административно, правно и информационно обслужване" на община Пазарджик. Завършил е ПУ „П. Хилендарски" със специалност право. Владее английски и немски език.

Венцислав Каймаканов - областен управител на област Пловдив - до момента е бил съдружник и търговски представител на дружество в сферата на производството. В периода 2003г. - 2009г. е бил изпълнителен директор на „Пловдив - Юрий Гагарин БТ" АД. Завършил е Техническия университет в София със специалност „Технология на машиностроенето и металорежещи машини". Владее английски и руски език.

Емел Расимова
- областен управител на област Търговище. От 2007г. до сега е била зам.-кмет на община Попово. От 2004г. до 2007г. е била председател на Общинския съвет на Попово. Завършила е Варненския свободен университет със специалност социален мениджмънт и социални дейности. Владее руски език.

Георги Рачев
- областен управител на област Велико Търново. Бил е председател на Общинския съвет в Горна Оряховица. Работил е в сферата на автомобилния транспорт. Магистър е по икономика и управление на транспорта. Владее руски език.

Стоян Ненчев
- областен управител на област Разград. Заемал е поста председател на Етичната комисия на Адвокатската колегия в Разград. Избран е за народен представител в Седмото Велико Народно събрание. От 1983г. до 1992г. е бил окръжен прокурор в Разград. Завършва юридическото си образование в Софийския университет „Св. Климент Охридски". Владее руски и френски език.

Живка Аладжова
- областен управител на област Стара Загора - до сега е била Главен инспектор към Областна дирекция по безопасност на храни - гр. Стара Загора. Завършила е Тракийския университет. Магистър е по зооинженерство със специалност „Управление на системите за безопасност и качество на храните". Втората й магистърска степен е по специалност „Стопански управление, административен и здравен мениджмънт" във Великотърновския университет. Владее английски и руски език.

Николай Пенев
- областен управител на област Ямбол - до сега е бил общински съветник в Общинския съвет в Ямбол. От 2008г. до 2009г. е бил областен управител на област Ямбол. По образование е магистър-електроинженер. Владее руски и английски език.

  • Ясни са заместниците на социалния министър
  • Орешарски призова НПО–та за критичност в икономическата сфера
  • Държавна субсидия - само за партиите, минали бариера от 4%
  • Нови попълнения в екипа на Кристиан Вигенин
  • Полетът на "Бистришките тигри" отива при главния прокурор
  • Областните управители и зам.-министрите - ясни до края на седмицата
  • 90% от депутатите са настанени в нови жилища, чакат ремонти
  • БСП ще лобира за ОЦК-Кърджали
  • Няма политическо решение за „Белене”, държавата няма пари за централа
  • Бизнес климатът на дневен ред за Орешарски