"България без цензура" има право да управлява, защото партията не била опетнена от 25-годишния преход. Това заяви лидерът на формацията Николай Бареков по време на Първата национална конференция на регионите "Европейски хоризонти на България". Поддръжниците на му се събраха в зала 3 на НДК. Конференцията започна с изпълнение на гайдарчета, химните на България и на ЕС.

Според Бареков това Народно събрание е било заченато в грях, а "България без цензура" желае сегашното управление да остане в историята. Бареков се обяви за предсрочни избори, които, по думите му, трябва да се насрочат или за края на месец юли, или през октомври.

По негови изчисления този парламент струва на българските граждани по 150 000 лв. на ден. Според него този парламент не работи, а се занимава само с подслушвания и флашки.

Законът "Операция чисти ръце", подготвен от партията, ще бъде внесен в Народното събрание в първите дни след националните празници. От "България без цензура" искат отнемане на партийните субсидии.

Бареков добави още, че "България без цензура" е единствената политическа сила, която поставя въпроса за импийчмънт на „псевдопрезидента” Росен Плевнелиев. По думите на Бареков избирането на държавния глава е било „Костинброд 1”, а едва след това последвала акцията с бюлетините, която той нарече „Костинброд 2”.