Коалиционната форма на управление е по-полезната, по-работещата за България. Труден обаче е отговорът на въпроса с кого би се коалирало ДПС, тъй като движението е „единствената политическа сила, която говори за необходимостта от политическо съгласие”. Това заяви на пресконференция председателят на партията Лютви Местан, уточнявайки, че „никой друг не иска коалиция”.

„ГЕРБ заявиха, че искат да управляват еднопартийно, същото чухме и от БСП, а "барабар и Меглена с мъжете", и Меглена Кунева иска да управлява еднопартийно. Това е химера не само за "България на гражданите", но и за БСП, и за ГЕРБ. Няма значение коя политическа сила ще бъде първа, твърдя, че няма нито един политически субект, който да е готов да поеме отговорността за еднопартийно управление”, добави Местан.

По думите му всички по време на кампанията ще говорят за заетост и доходи, дори и от ГЕРБ „олевяха”, като заговорили за доходи, които замразили за 4 години. Основен приоритет на следващото правителство трябвало наистина да бъдат доходите и заетостта, но това можело да стане само чрез икономически растеж.

„Бизнесът трябва да бъде освободен от данък партийна лоялност, от политическия ботуш на която и да е партия. Друга защита, от която се нуждае бизнесът, е антимонополното законодателство, истински пазар с ясни правила, които да равнопоставят всички бизнес субекти, никой да няма привилегии от гледна точка приближеност към властта. ДПС издига като приоритет освобождаването на партиите от обръчите от фирми. Винаги сме я използвали като грозна характеристика на политическата система в страната, която медиите приписаха единствено на ДПС”, посочи още Местан.

Той каза още, че в листите има баланс между приемствеността и промяната и доста знакови имена са намерили сили в себе си да прочетат вярно повелите на времето и да последват „аристократичния пример на Ахмед Доган”.

„Нашата предизборна кампания ще протече в коректен тон и ще бъде позитивна, но това не означава, че ДПС няма да посочва пороците на последното управление. Неслучайно имаме проект за интересна брошура, която е с наименование "Провалът на ГЕРБ - горчилката на фактите". Тя ще бъде издадена в сериозен тираж, около 500 000, и в нея ще се съдържат само факти, без политически интерпретации”, изтъкна още наследникът на Доган.

Той обясни, че ДПС ще стартира кампанията на 13 април с младежко събитие и с обявяване на победителите в конкурса за слоган в предизборната кампания на партията.

  • КС ще гледа по същество искането на ГЕРБ за касиране на вота
  • ВКС отклони 2 искания за касиране на изборите
  • Контролираният вот на предсрочните избори е 18.68%
  • Парламентът е парализиран и няма да произведе никакви закони
  • ГЕРБ внесе искането си за касиране на изборите
  • 80 000 бюлетини от вота са недействителни
  • Избирателни списъци открити в дома на председател на изборна секция
  • Печатите за секционните комисии - с 2500 повече от самите комисии
  • Политическите разпри в новия парламент започнаха
  • БСП предлага Михаил Миков за председател на НС