„Очакваме освободената от грозни инициали партия ГЕРБ да заеме мястото си, отредено й от суверена и да започне разговорите за националните приоритети”. Това заяви председателят на ДПС Лютви Местан в изявление от парламентарната трибуна. По думите му движението е готово на парламентарен диалог, без условия, „в името на най-добрите решения за България”.

Той посочи, че тефтерчето на председателя на Комисията за предотвратяване и установяване на конфликт на интереси (КПУКИ) Филип Златанов съдържа технологията на властовата система на ГЕРБ. „Това е технологията на злото, което ни управляваше през последните 4 г.”, посочи Местан.

„Никой няма да повярва, че И.Ф. може да бъде Искрен Фидосов, а Ц.Ц. – Цветанка Цветанова, тъй като изключвам да е Цецко Цачев”, допълни той.

„Тъй като протестите са за ценности, имаме призив към основния говорител за ценностите Росен Плевнелиев, който за съжаление се оказа един от списъчния състав, също да изрази отношение към нечистотиите в тефтерчето”, апелира председателят на ДПС.

Всъщност преди два дни прессекретариатът на президента разпространи позиция по повод данните, изнесени на от прокуратурата, според които Росен Плевнелиев е присъствал в тефтер на обвинения шеф на комисията за конфликт на интереси.

Местан заяви, че не вярва протестите навън, които са срещу кабинета "Орешарски", наред с това да са за реставрацията на тъжната действителност в тефтерчето на Златанов.

„Ние сме наясно, че в една пулсираща демокрация не могат да бъдат самоцел нито пълният мандат на което и да е правителство, още по-малко обаче не може да е самоцел чиято и да е идея за незабавни избори", подчерта Местан.

Той заяви, че днес обществото е разделено. "Никой няма право да чува гласа само на протестиращите срещу кабинета, защото има не по-малка част, които подкрепят кабинета в името на мерките, които кабинетът не просто огласи като намерение, а които изпълнява и отчита точно пред народа в края на всеки месец от тази трибуна. Не се наемам да броя кои са повече - протестиращите срещу кабинета или подкрепящите го, това не е въпрос и на социологически сондажи, а въпрос от компетенциите на суверена, това се преценява на изборите”.

  • Една година от окупацията на Алма Матер
  • На #ДАНСwithme задържани няма, записани са личните данни само на 21 души
  • Оградите пред парламента били незаконни дарения от фирми за МВР (ОБНОВЕНА)
  • Протестиращите с прощална снимка пред парламента
  • Парламентът се освободи от депутатите и от оградата (ОБНОВЕНА)
  • 1 г. протести: Време е за „ДАНСnomore” (СНИМКИ)
  • Една година #ДАНСwithme - акции в цялата страна
  • 333-ия ден на #ДАНСwithme остана неуважен от успелия човек на 33
  • 300 дни протести - Пеевски отново на фокус
  • Младежи на протест срещу увеличените заплати на депутатите