ГЕРБ събра хиляди на манифестация в Пловдив. Продължилото около час и половина събитие събра, по първоначални данни на самата партия, 50 хил. души и утвърди партийните редици с пламенните слова на Цецка Цачева, Цветан Цветанов и лидерът Бойко Борисов. Множеството поиска оставката на премеира Пламен Орешарски и "новата тройна коалиция".

Преди самия старт на събитието стана ясно, че има страхове от доносници. Опасенията на партията идват след думите на премиера Пламен Орешарски преди ден, когато той обясни, че служители в държавната администрация, посещаващи антиправителствени протести ще бъдат уволнявани. Менда Стоянова изрази опасенията от съгледвачи и доносници.

Минути след 12 ч. манифестацията започна с "Хубава си моя горо".

Малко след 12:30 депутатът от ГЕРБ Цецка Цачева и екс председател на НС даде старт на партийните изказвания на митинга. Тя заяви, че за по-малко от 6 месеца управление новата тройна коалиция, няма държава. По повод съперническия митинг на левицата и ДПС в София, Цачева заяви, че „те сринаха държавата”, с помощта на „Атака”.

Орешарски наруши Конституцията, когато каза, че ще уволнява държавните служители. Това каза Цветан Цветанов, заместник-председател на ГЕРБ по време на митинга.

Партия ГЕРБ иска да покаже, че по никакъв начин обвиненията затова, че и ние организираме протестите в страна, не са истина и затова в Пловдив организираме собствен митинг на ГЕРБ, който касае само нашите структури. Това заяви депутатът от ГЕРБ от Област Смолян д-р Даниела Дариткова, цитирана от „Фокус”.

По думите й, с всичките си действия, това управление срива добрия международен облик на страната ни, защото от една страна ситуацията в страната е явно нестабилна.

„Управлението не може да овладее недоволството на гражданите, въпреки че е изправило срещу него целия репресивен апарат на държавата. Ние виждаме огромно присъствие на полиция около Народното събрание”, каза д-р Дариткова. Според нея, освен тези си действия, които все пак стават достояние и на западните медии, с други стъпки това управление успява да отблъсне инвестициите.

По данни на ГЕРБ 25 хил. души пътуват към митинга в центъра на Пловдив и поне толкова се насочват към тепетата с лични автомобили.

  • Станишев: Mитингът в събота - най големият от 90-те насам
  • Наемането на цял влак за митинг - фасулска работа
  • Полицията била партиен пресцентър на БСП и ДПС
  • Обобщение на днешния Ден на толерантността
  • "Ранобудните" - хулени от социалистите, подкрепени от футболните фенове
  • Проста аритметика
  • Сергей Станишев срещу "протесктъстърите"
  • Без инциденти и погроми на Вечното дерби
  • Младежи на протест пред сараите на Доган
  • Ако детето на Борисов не оздравее, няма пощада