ГЕРБ с критики към полицията ден след партийните митинги. В изявление до медиите от партията заявяват, че МВР е пресцентър на БСП и ДПС и изчисли вероятният брой подкрепили червения митинг в София чрез Google maps.

Позицията е озаглавена „МВР ни кара да не вярваме на очите си, искаме международни наблюдатели на изборите.”

Пресцентърът на деполитизираното МВР в последните дни играе ролята на ПР агенция на БСП и ДПС, започна да разпространява невярна информация за анти-правителствените протести още от самото им начало, за да ги омаловажи. В последните си съобщения обаче МВР премина границата на допустимото и вече ни залива с откровени лъжи, започва изявлението на ГЕРБ.

Последователно, постоянно и упорито деполитизираното МВР функционира и като партиен пресцентър. Преди дни то разпространи документ, в който вместо да информира на събитията, се даваха указания как да бъде омаловажен и изопачен студентският протест. Съдържанието на тези „опорни точки“ разкри механизма, с който БСП и ДПС манипулират общественото мнение чрез клевети, обидни тълкувания и откровени лъжи, продължава становището.

МВР на правителството Орешарски работи като министерство на пропагандата от тоталитарно време. На фона на морето от снимки и видео материали в социалните мрежи, на директни телевизионни излъчвания и хиляди участници, пресцентърът на МВР съобщи абсолютно неверни факти за броя на присъстващите на двете основни събития на 16-ти ноември. Според МВР на митинга на БСП е имало 50 000 граждани.

От партията изчисляват и възможни брой на манифестацията на БСП и ДПС. Според тях снимките показват, че на посоченото място физически не би могло да има толкова хора и те са поне 5 пъти по-малко: Да приемем максимума - че са напълнили "Цариградско шосе" до Полиграфическия. Това, според google maps са около 570 метра. Широчината на булеварда е 20 метра. Това прави площ от 11400 квадратни метра. На един квадрат се събира по един човек. Тоест, ако приемем, че контра-туристите са били и в локалното, и между мантинелите, се получават около 11 хиляди човека; ( това написаха хиляди в социалните мрежи вчера), завършват от ГЕРБ.

  • Станишев: Mитингът в събота - най големият от 90-те насам
  • Наемането на цял влак за митинг - фасулска работа
  • Обобщение на днешния Ден на толерантността
  • "Ранобудните" - хулени от социалистите, подкрепени от футболните фенове
  • Проста аритметика
  • Сергей Станишев срещу "протесктъстърите"
  • Без инциденти и погроми на Вечното дерби
  • Младежи на протест пред сараите на Доган
  • Ако детето на Борисов не оздравее, няма пощада
  • Цветанов се притесни за българските студенти