"Mитингът в събота е най големият от 90-те години насам. Извинението към ДПС ми дойде отвътре. Така го почувствах. Бюджетът за 2014 г. не е предизборен и засяга положително над 3 млн. българи”. Това каза лидерът на левицата Сергей Станишев.

„Всеки има право да протестира, в това число, и държавни служители, в извънработно време. Тук опира до морал на тези, които едновременно получават заплати от правителството, и в същото време протестират срещу него”, коментира той

Във връзка с разходите около митинга на БСП той каза: „Нашите структури поеха разходите за транспорта на членовете и симпатизантите, които пожелаха да дойдат. Централата на БСП пое озвучаването и други нормални разходи по провеждането на митинга. Тези хора имаха нужда да дойдат по своя воля и техният глас да бъде чут. Следващия път можем да организираме и по-голям митинг и ако е необходимо, ще го организираме”.

По думите на Станишев след бюджета правителството ще има два ключови приоритета. „Единият е пакет от мерки, свързан с антимонополно законодателство. Проектът на Изборния кодекс е подготвен, предстои внасянето му в комисии и в пленарна зала. Ще се стараем той да бъде приет в най-скоро време. Избори, каквито се правеха по времето на ГЕРБ, не трябва да се повтарят. Информирани сме, че ГЕРБ ще направят всичко възможно да няма промени в Изборния кодекс, но те ще бъдат факт”, заяви Сергей Станишев.

На Консултативния съвет за национална сигурност той се зарече да търси съгласие по основния въпрос - бежанската вълна, пред която е изправена България. „Правителството изработи план за действие. Сигурен съм, че ще бъде представен доклад за рисковете, проблемите и мерките, които са взети. Този проблем няма да изчезне. Гражданската война, кризата, бежанците от Сирия няма да изчезнат нито за два, нито за три месеца”, посочи Станишев.

„И с лидера на ГЕРБ, и с лидерите на Реформаторския блок, сме готови да водим реална дискусия и да търсим решения на проблемите в страната. Неслучайно предложихме стратегия за националните приоритети на страната”, каза още Сергей Станишев.

„Получава се абсурдна ситуация – лидерите на Реформаторския блок са много окрилени от протестите, без да съзнават, че се превръщат в патерица за завръщането на ГЕРБ на власт. На тяхно място бих работил на терен, при хората в страната”, посочи лидерът на БСП, като посочи и „добрия пример”: „Г-н Бареков постоянно работи на територията на страната”.

Според Станишев утрешният протест на КНСБ се обезсмисля. Надявам се да не бъдат употребени политически, защото има такъв риск. Беше разпространено тяхно искане за промени в доходите, различни социални сфери. Направихме груба калкулация колко от исканията им се реализират. От 30 искания, 19 бяха в процес на реализиране, вече реализирани или заложени в бюджета”, твърди Станишев.

  • Наемането на цял влак за митинг - фасулска работа
  • Полицията била партиен пресцентър на БСП и ДПС
  • Обобщение на днешния Ден на толерантността
  • "Ранобудните" - хулени от социалистите, подкрепени от футболните фенове
  • Проста аритметика
  • Сергей Станишев срещу "протесктъстърите"
  • Без инциденти и погроми на Вечното дерби
  • Младежи на протест пред сараите на Доган
  • Ако детето на Борисов не оздравее, няма пощада
  • Цветанов се притесни за българските студенти