Председателят на правната комисия в парламента и едно от „остриетата” на ГЕРБ в законодателния орган Искра Фидосова изгря с идеята, че е крайно време в Народното събрание да има ромски представител.

Може би е време човек като Софи Маринова да бъде депутат в следващото 42-ро Народно събрание, коментира Фидосова след като поп-фолк изпълнителката пя в парламента по покана на вицепремиера Цветанов и депутати от ГЕРБ.

Всъщност роми в парламента и досега е имало. В предишното Народно събрание се подвизаваше депутатът Тома Томов, който бе лидер на партия „Рома” – част от коалиция за България. Томов обаче имаше известни проблеми с правосъдието и имунитетът му бе снет, а в края на миналата година получи пет години затвор за вземане на подкуп по времето, в което е бил районен прокурор на Оряхово. Макар и да не е от ромски произход, Цветелин Кънчев, който е шеф „Евророма”, също е бил депутат и то с популярна слава.

Софи Маринова обаче не показа, че се интересува от бъдеща политическа кариера.

„Аз винаги съм казвала, че си има хора за всичко. Аз съм си певица, другият си е текстописец, другият си е музикант, другият си е депутат. Така че мен не ме влечат такива неща и даже знаете, че ви казвам да не ми давате много да говоря, само искам да пея”, обясни „кака Софка”.

За първи път слушам Маринова в парламента, каза захласнатата Фидосова и допълни, че певицата е чест гост на мероприятия в избирателния й район Монтана.

Депутатът съобщи, че в деня на ромите ще бъде организирана национална кръгла маса в Монтана с участието на Софи Маринова и вицепремиера Цветан Цветанов.

Фидосова прогнозира, че Софи Маринова ще грабне сърцата на всички зрители на "Евровизия". Тя харесва песента, с която чалга-певицата ще представи България на конкурса – „Love unlimited” („Любов без граници” – бел. ред), и призна, че думите "обичам те" й звучат най-добре на френски.

В песента обяснението в любов се повтаря на различни езици, като най запомняща е смесицата от ориенталски мотиви „обичам те” на френски, което в песента на Маринова звучи така: „Я хабиби, жу тем (Je T'aime)”.

Интересът към Софи Маринова от останалите депутати обаче бе слаб. Певицата обяви, че на финала на „Евровизия” в Баку ще замине с десет души екип и сина си Лоренцо за късмет.