БСП е готова с водачите на листите си за изборите напролет. Повече от половината са добре познати политици, а 40% са запазени за нови лица. Сред тях са журналистите Елена Йончева и Тома Томов, и социологът - професор Иво Христов.

Елена Йончева застава начело на листата на БСП в Хасково. Това стана ясно от утвърдените днес водачи на кандидатдепутатските листи за парламентарните избори на 26 март в левицата. Преди ден журналистът напусна позицията на прессекретар на президента Румен Радев.

Снимка: bTV

Йончева не е единственото ново лице. Начело на листата в Благоевград ще бъде предложен журналистът Тома Томов, а в Пловдив - професорът по социология Иво Христов.

Снимка: bTV

Лидерът Корнелия Нинова ще оглави листата в 25 МИР в София, а зам.-председателят на партията Стефан Данаилов ще застане начело на листите - във Варна и очаквано в 24 МИР в София. Жельо Бойчев ще оглави листата на 23 МИР София.

Снимка: bTV

От листите на БСП отпадат Михаил Миков, Янаки Стоилов, Георги Божинов и Атанас Мерджанов.

Снимка: bTV

„Влизаме в кампанията в подем и в добра кондиция, като партия. Имаме силна и реалистична платформа. Днес ще изберем водачите на листите, които са и лицата на кампанията, а другата седмица ще попълним окончателно листите и местата на гражданската квота и коалиционните партньори”, заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова.