Изпращаме открито писмо до протестиращите студенти. Партията – държава у нас има народни представители, водени от популизъм и лудост, които гласуват в нарушение на Конституцията и на договора за приемането ни в ЕС. Това е държава, в която се изпращат мутренски шпиц команди срещу студентите и техните преподаватели. Такова изявление направи на брифинг лидерът на ДСБ Радан Кънев в коментар на случилото се в двора на окупирания СУ в неделя сутринта.

Тогава се проведе акция на несъгласни със студентския протест граждани, които опитаха да нахлуят в сградата на Алма Матер.

„За нас недопустимото, фашизоидно по характер нападение срещу българските студенти, е пряка последица от гласуването преди няколко дни в НС. Реформаторският блок подкрепи студентския протест още в първия му ден. Днес взехме решение да изпратим открито писмо до студентите, както и да са обърнем към МВР да разследва и разкрие този акт в двора на СУ, както и подбудителите му. За нас няма съмнение, че те са хора от средите на БСП и „Атака”, уточни председателят на тъмносините – вече част от реформаторите.

Светослав Малинов прочете откритото писмо до протестиращите студенти и преподаватели. ДСБ изразяват позиция, че ставащото при студентите с използването на мутренски, профашистки методи на пряко насилие е пряко следствие от решението на НС, с което бе отхвърлен договорът за присъединяването на България към ЕС.

Според Малинов протестът на студентите бил спонтанен.
„Заявяваме, че протестът изразява националния стремеж за промяна към морал и справедливост. Призоваваме цялото общество - университетски преподаватели, граждански и професионални организации, сдружения и съюзи, да излезем публично във ваша защита и така да гарантираме мир и европейското бъдеще на България”, пише в писмото ан партията.

Университетът е автономен, но днес е обявен за неучебен ден, очакваме решение дали тази окупация ще продължи, посочиха още от ДСБ.

  • Една година от окупацията на Алма Матер
  • На #ДАНСwithme задържани няма, записани са личните данни само на 21 души
  • Оградите пред парламента били незаконни дарения от фирми за МВР (ОБНОВЕНА)
  • Протестиращите с прощална снимка пред парламента
  • Парламентът се освободи от депутатите и от оградата (ОБНОВЕНА)
  • 1 г. протести: Време е за „ДАНСnomore” (СНИМКИ)
  • Една година #ДАНСwithme - акции в цялата страна
  • 333-ия ден на #ДАНСwithme остана неуважен от успелия човек на 33
  • 300 дни протести - Пеевски отново на фокус
  • Младежи на протест срещу увеличените заплати на депутатите