„Атака” ще поиска блокирането на важни пътни артерии, мостове и стратегически места да се третира като тероризъм и да се наказва с лишаване от свобода.

Националистите ще внесат промени в Наказателния кодекс, съобщи в понеделник лидерът им Волен Сидеров на пресконференция. Ще предложат и изменения в Закона за митингите за завишаване на санкциите за незаконни протести.

Според Сидеров служителите на МВР, които не са предотвратили блокирането на бул. "Брюксел" в неделя, трябва да бъдат наказани.

„Мен няма да ме спрат подставени лица, които се представят за народа, има терор, налаган на хиляди граждани на София, става проблем и на хората в страната, защото се преграждат пътни артерии”, коментира Сидеров. „Защо за интелектуалец се смята всеки танцьор? И първобитните племена имат много добри танцьори, попита и даде пример партийният лидер.

„Изобретен ли е уред за морал, на какво основание излиза един актьор по телевизията и претендира, че е по-морален от политиците”, зададе още въпроси председателят на етичната комисия в парламента.

Сидеров бе попитан за пистолета, с който влезе в парламента в петък, уточни, че има законно оръжие от 2005 г. и е нормално да вземе мерки, когато е застрашен. Той допълни, че е получавал заплахи по телефона и е сезирал съответните органи.

Лидерът на "Атака" каза, че има данни, че много от хората на протеста носят оръжие, но тази възможност не се коментира и полицията не ги проверява.

Според него зад протестите стоят енергийни лобита и политически кръгове, които не са получили представителство в парламента. Промените в Закона за енергетиката засягат интересите на кръгове, свързани с т.нар. „зелена енергия”, посочи той и припомни, че парламентът е намалил в микса тези видове енергия, като по този начин хората ще получават по-ниски сметки за ток.

Той посочи и конкретни имена, които по думите му стоят зад „опита за преврат, който наблюдаваме вече две седмици”:

"Това са различни лобита и фирми, свързани с Цветелина Бориславова, Иван Кръстев, Иво Прокопиев, Росен Плевнелиев, Христо Ковачки, Веселин Марешки, Богомил Манчев, Симеон Дянков, Николай Младенов и Трайчо Трайков. Зад интересите на засегнатите от закона прозират и интересите на Сорос и "Отворено общество" и всички останали неправителствени организации.

  • Една година от окупацията на Алма Матер
  • На #ДАНСwithme задържани няма, записани са личните данни само на 21 души
  • Оградите пред парламента били незаконни дарения от фирми за МВР (ОБНОВЕНА)
  • Протестиращите с прощална снимка пред парламента
  • Парламентът се освободи от депутатите и от оградата (ОБНОВЕНА)
  • 1 г. протести: Време е за „ДАНСnomore” (СНИМКИ)
  • Една година #ДАНСwithme - акции в цялата страна
  • 333-ия ден на #ДАНСwithme остана неуважен от успелия човек на 33
  • 300 дни протести - Пеевски отново на фокус
  • Младежи на протест срещу увеличените заплати на депутатите