Това, че сме изразили различно мнение за здравната реформа, не означава по никакъв начин, че има разнобой в коалицията – няма симптоми за разпадането ѝ. Това заяви в Плевен Цветан Цветанов, помолен да коментира изявленията си за здравната реформа.

„Стоим твърдо зад всички министри, които са част от екипа на министър-председателя Бойко Борисов и не смятам, че някой трябва да прави драма, че споделяме различно мнение за здравната реформа”, добави председателят на Парламентарната група на ГЕРБ и заместник-председател на партията.

„Ние сме обезпокоени за това, че има протести срещу нея”, каза Цветанов. Според него това означава, че има недобра информираност сред съсловието, недостатъчно споделяне на приоритетите ѝ.

По думите му една реформа се прави с хората от здравеопазването и „ние изразяваме съвсем нормално нашето мнение и безпокойство, че има протести от екипи в нея”.

„Ние сме най-голямата парламентарна група, имаме лекари и шефове на болници, които споделят тревогата си от това как се провежда реформата. Спорът не е задочен, чрез медиите - аз лично казах мнението си на министър Москов, че съм малко притеснен от появилите се протести. Не сме чули за очакваните резултати от реформата. Гилдията иска да ги чуе предварително, за да не се получат някакви състресения в тази чувствителна сфрера след това”, коментира Цветанов.