"Кунева е последната червена кукувица, която се опитва да снесе яйце в синьото гнездо". Така лидерът на ДСБ Иван Костов коментира въпроса дали бившият български еврокомисар би могла да бъде новият политически субект вдясно и да измести досегашната десница.

"Кунева не може да бъде десен субект", смята Иван Костов.

Запитан дали Асен Агов ще напуска ДСБ и Синята Коалиция, Костов иронично отговори, че „засега няма такова нещо” и призова медиите да зададат въпроса си към Агов.

По думите му "тъмносините" вече започват подготовка за следващите избори, знаят как да задържат доверието на избирателите, да привлекат нови последователи и затова не се притесняват дали ще влязат в следващото Народно събрание.

"Ние заявяваме сериозни претенции за своето политическо наследство от 2001 г. и осъзнаваме, че поемаме риск", коментира Иван Костов.

В началото на юни районните и общинските структури на партията се събират на национално съвещание, на което ще се чуят идеите и вижданията как да процедира оттук нататък ДСБ, а на 30 юни висшият орган - Националното събрание, ще вземе решение за явяването на предстоящите избори.

"Политическата съдба на сините избиратели няма да остане неопределена за дълго", увери председателят на предизборния щаб Веселин Методиев.