Валери Жаблянов от БСП и Десислава Атанасова от ГЕРБ влязоха в лют спор пред bTV за това кой е чел Конституцията и кой – не. Според социалистът реалността в лицето на протестите не можела да отхвърля основния закон на държавата, според който мандатът на един парламент е 4 г.

Десислава Атанасова пък се противопостави с мотива, че сегашното управление било глухо за суверена и своя работодател – гражданите. „Оттеглете се най-накрая. Хората не ви искат. Това не го ли разбрахте”, заяви тя.
Жаблянов призна, че е възхитен от патоса ѝ, но по думите му БСП не е изчерпана и е партията, която отстоява най-градивната позиция. „Голяма част от хората, които протестират, не гласуваха на изборите”, смята Жаблянов, който на няколко пъти повтори, че недоволните били едва 5000 души.

„Има хора, които зависят от състоянието на държавата”, заяви социалистът с идеята, че кабинетът трябва да бъде оставен да работи. Атанасова заподозря, че намерението на управляващите е да назначат възможно най-много роднини и познати.

„От тази ситуация се излиза с ясна програма за управление, за повишаване на доходите. Предишното управление нанесе удар върху държавността”, аргументира се Жаблянов.
„Бяхме свидетели на безумни решения и управление, което се илюстрира с „грешка, катарзис, прошка”. Докога обществото трябва да търпи подобно управление”, попита Атанасова.

Тя финтира въпроса относно това, че протестиращите не искат и ГЕРБ да се върне на власт. Тя заяви, че партията ще работи с десните, ако влязат в следващия парламент, но трябва да се разгледат промени в изборния кодекс, „защото това искат хората – нашите работодатели”.

Според Жаблянов не можем да живеем постоянно в състояние на протест. Той се похвали, че 2/3 от хората в БСП са нови. „Значи усещаме какво става в обществото”, заключи той.

„Няма как 5000 души да представляват цялата нация. Това е абсолютно невъзможно”, завърши социалистът с добре познатия рефрен.

 

  • Една година от окупацията на Алма Матер
  • На #ДАНСwithme задържани няма, записани са личните данни само на 21 души
  • Оградите пред парламента били незаконни дарения от фирми за МВР (ОБНОВЕНА)
  • Протестиращите с прощална снимка пред парламента
  • Парламентът се освободи от депутатите и от оградата (ОБНОВЕНА)
  • 1 г. протести: Време е за „ДАНСnomore” (СНИМКИ)
  • Една година #ДАНСwithme - акции в цялата страна
  • 333-ия ден на #ДАНСwithme остана неуважен от успелия човек на 33
  • 300 дни протести - Пеевски отново на фокус
  • Младежи на протест срещу увеличените заплати на депутатите