"Отново съм принудена да обяснявам неистини, внушения и непроверени факти от един бивш вицепремиер”.

Това каза министърът на туризма Николина Ангелкова във връзка с последните твърдения на Валери Симеонов за луксозните имоти на властта. По думите му действащ министър живее в луксозен имот в квартал "Бистрица", който не е негова собственост и не го е декларирал. Той показа и снимки на къщата.

„Ясно съм декларирала собствеността и имотите, които притежавам. Всичките са ясно описани в нотариалните актове, които удостоверяват правото за собственост. Ясно съм декларирала какви са средствата за придобиването на тези имоти. Ясно съм заявила, че мога да докажа всеки един лев от всичко, което притежавам”, заяви Ангелкова на извънреден брифинг.

„Ние сме правова държава и нека да оставим органите да си свършат работата, за да се борави с факти и с документи, а не с внушения и твърдения на махленски принцип”, каза още министърът на туризма.

„Къща нямам никъде – нито в София, нито на територията на България, нито извън България. Живея в апартамент, който присъства в моята декларация”, категорична бе тя.

Ангелкова обясни още, че в началото е приемала случващото се с чувство на хумор, както и „неразбираемата фиксация” от страна на Симеонов.

„Това обаче определено започва да ме безпокои”, допълни тя.

Относно снимките, които се разпространяват в социалните мрежи, Ангелкова обясни, че са на къщата на родителите на съпруга й в „Бистрица”. Там е била на гости, а те я притежават още от 2006 г.

Министър Ангелкова бе категорична, че това е последният път, в който се обяснява за неистините на „един бивш вицепремиер”.