Валери Симеонов определи като клеветнически сигнала, по който прокуратурата започна проверка на сделки за имоти, свързани с бившия вицепремиер.

Лидерът на НФСБ нарече лъжа цената, публикувана от държавното обвинение, че фирма „Скат” купува 875 квадрата от община Бургас за 850 хиляди лева.

НФСБ са готови с нов сигнал срещу министър за луксозен имот, разкри още лидерът на партията.

По думите му трябва да се направят още проверки на имоти на хора от високите етажи на властта. Той посочи конкретен пример – министър, който има три големи апартамента, но не живее в тях.

Действащ министър живее в луксозен имот в квартал "Бистрица", който не е негова собственост и не го е декларирал, обяви Валери Симеонов и показа снимки на имота.

Снимка: btvnovinite.bg

"Става дума за имот от 2 дка и половина, луксозна къща на три етажа. Имот, в който дълго време живее съответният министър със семейството си и не е деклариран. Нека Комисията да установи защо не е деклариран и чий е”, призова лидерът на НФСБ.

Снимка: btvnovinite.bg

Оказа се, че къщата от разпространените снимки, е собственост на родителите на съпруга на министъра на туризма Николина Ангелкова, и е купена още през 2006 г.

Снимка: btvnovinite.bg

"Ясно съм декларирала собствеността и имотите, които притежавам и какви са средствата за придобиването на тези имоти. Ясно съм заявила, че мога да докажа всеки един лев от всичко, което притежавам", посочи в отговор министър Ангелкова.