Психичноболен предизвика екшън с полицията в Горна Оряховица. Инцидентът се е разиграл на адреса, на който мъжът живее с родителите си.

Малко преди 12:00 ч. на обед родителите на 45-годишния мъж потърсили помощ на телефон 112, заради агресивното състояние на сина им. Отзовали се спешен и полицейски екипи. 

 Когато полицаите отиват на място намират мъж, който има нож и е в явно раздразнено състояние.

„Колегите правят всичко възможно да успокоят лицето, за да контролират ситуацията. В този момент той ги напада с ножа“, разказа пред журналисти вътрешният министър Младен Маринов, като по думите му всичко е станало и пред погледа на служителя на „Бърза помощ".  

„Аз чаках да ми осигурят терен за действие да свърша аз моята работа. И в един момент той отказа да изпълни техните молби и хукна да бяга надолу срещу мен. Виждам мъж обезумял, с обезумял поглед, с нож в ръка бяга срещу мен. Аз бях точно на стълбите и се притиснах още повече към стената и в същото време хукнах аз нагоре, той надолу и полицаите започнаха да стрелят", разказва Анелия Йорданова, фелдшер в Спешна помощ, Горна Оряховица.

Снимка: btvnovinite.bg

Полицаите обезвредили мъжа със стоппатрони.

„И като слязохме долу, той беше вече на земята и го бяха закопчали", спомня си Тихомир Димитров, шофьор в Спешна помощ, Горна Оряховица.

Екшънът стреснал и съседите. Достъпът до площадката между 8 и 9 етаж, където започват пререканията с полицията все още е ограничен и има полицейско присъствие.

Мъжът бил на терапия заради психично заболяване от година. Сега е настанен в Търновската болница за обработване на раните от стрелбата. Няма опасност за живота му.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за Android и iOS!

Бъдете с нас и във Facebook и Instagram!