Започва традиционният абитуриентски бал за младежи в неравностойно положение. „Подкрепи една мечта“ в резиденция Бояна е под патронажа на президента. Близо 80 абитуриенти са звездите на бала.

Тук са зрелостниците от цялата страна, настанени в социални услуги за резидентна и приемна грижа.

Освен своята звездна вечер, те ще получат подкрепа и напътствия за образование и работа. На събитието дойдоха и вицепрезидентът Илияна Йотова, както и известни български изпълнители.

Какво е любов, закрила, помощ - Снежина намира отговора години след раждането си.

Снимка: bTV

От 2013 г. е настанена в приемно семейство в Полски Тръмбеш. Като свое дете тогава я припознава учителката ѝ от дома за деца, лишени от родителски грижи.

Снимка: bTV

„Този втори шанс е изключителен. Това семейство ми дава нов старт в живота и не само ми помага да разбера коя съм, но и ме е възпитало да бъда коректна, честна и упорита и винаги да търся доброто“, каза Снежина Янкова.

През последните години момичето трупа колекция от медали от различни олимпиади. С отлична оценка на състезание по природни науки дори става пета в страната.

Снимка: bTV

„Това се постига с много упоритост, много четене и голяма амбиция“, добави Янкова.

След месеците на усилено учене днес е време за блясък. Екип от фризьори, гримьори и стилисти се грижат за визията на зрелостниците в дългоочакваната вечер.

„Всеки един от нас се чувства като звезда и среща други деца със сходни проблеми и знаят, че не са сами“, посочи Гергана Георгиева.

Снимка: bTV

За тези, които са приети да учат в университет или колеж, администрацията на президента отпуска еднократна стипендия. Финансова помощ за отличен успех има и за учениците от 12. клас, които живеят в социални домове.

Средствата се набират с дарителската кампания.

А Снежина започва нов етап в живота си. Мечтае да е медицинска сестра и да помага на другите, защото вече знае какво е истинска грижа.

„Помагането наистина е сила, защото ти дава едно хубаво чувство, че си направил нещо важно, дори и малко, за някой друг“, обясни Снежина Янкова.