Разследването около изчезването на Александър продължава. Всички версии се проверяват, включително тази за отвличане. Това, което казаха от прокуратурата е, че при разпита на бащата - той е заявил, че нито той, нито някой от членовете на семейството му са били заплашвани.

Тепърва ще става ясно какво точно се е случило със Сашко, засега е установено, че по тялото му няма следи от насилие. Александър е открит на километри от мястото, откъдето изчезна. Детето е било мокро и премръзнало, казват от прокуратурата. 

„За момента не е установено как и дали се е движило. Ще проверим и това дали детето не е държано някъде“, съобщи Албена Стоилова, говорител Окръжна прокуратура.

Версиите, по които се работи, са различни. Ще се проверява и дали Александър не е бил отвлечен. Засега обаче от МВР казват, че следите не водят натам. 

„За момента състоянието на детето отговаря на това да е престоял действително в гората през тези дни“, отбеляза вътрешният министър Иван Демерджиев.

За да се установи какво точно се е случило – са иззети дрехите на Александър.

„Мога да потвърдя, че са същите като тези, с които изчезна“, заяви Албена Стоилова.

По тялото на детето не са констатирани следи от насилие. Съдебно-медицинската експертиза предстои да бъде възложена.

„Всичко ще бъде изследвано. Ще се работи и с детето с психолози, за да се разбере какво се е случило в тези дни“, допълни вътрешният министър.

А от полицията казват, че едно от първите неща, които са направили при изчезването на Сашко, е да се опитат да разбера как би действало детето.

„Всяко едно дете с аутизъм е различно. Обстойно анализиране различните форми - какво може да направи, къде да отиде“, каза Васил Василев от отдел „Издирване“. 

Знаехме, че е хиперактивно. Нямаше как да разберем по какъв начин би действал в гориста местност“, обясни Павел Млеканов, шеф на ОД МВР Перник.

„Те са способни да търсят и намират храна, включително в гората. Аз не казвам, че е така или не, казвам ви, че тези обстоятелства ще бъдат изследвани, докато не разберем дали детето се е лутало в гората, дали е било отвлечено, или крито някъде, съобщи Иван Демерджиев.

И още – от прокуратурата допълват, че към момента няма данни да е искан откуп от бащата.