„Отзоваването ми е реваншизъм, свързан с интересите, които съм засегна с предишната ми работа – и като прокурор, и като ръководител на КПКОНПИ“. Това каза пред bTV Пламен Георгиев, който беше отзован като консул на България във Валенсия.

Той беше назначен на тази позиция след скандала с незаконните пристройки на жилището му.

Георгиев обясни, че все още не е уведомен официално за това решение и е научил новината от медиите. За него този "реваншизъм" е бил очакван.

„Очевидно, че част от тези хора, на които сме засегнали интересите, в момента управляват държавата“, заяви Пламен Георгиев, припомняйки, че като шеф на антикорупционната комисия е запорирал имоти за над 2 млрд. лв.

„Това са хора, на които са запорирани имущества за милиони“, допълни той.

Относно думите на Кирил Петков, че е „политическо назначение“ Пламен Георгиев заяви, че той не изключение и много посланици и консули също са такива назначения.

В момента бившият консул няма как да се прибере в България, защото синът му е на училище и му предстоят изпити.

„Освен работата съм и баща и имам задължения. Не мога да оставя детето си, без да си завърши образованието“, обясни Георгиев.

Съдбата на терасата

„Това беше един измислен конфликт - едно голямо нищо. Този апартамент в момента е необитаем. Съседът отдолу буквално не може да живее, защото след като се бутна навесът стана една огромна влага“, разказа Пламен Георгиев.

„Аз купих просто един апартамент. Терасата е правена 10 години по-рано и очевидно е имало защо да бъде направена, защото сега човекът отдолу е наводнен“, поясни Георгиев.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за Android и iOS!

Бъдете с нас и във Facebook и Instagram!